Постна зеленчукова супа с много зеленчуци
Веганска супа от зеленчуци в доматен сос с лук и чесън.
Необходими продукти:
- 2 с.л. олио
- 2 средни глави лук
- 2-3 скилидки чесън
- 400 мл консерва домати в доматен сос
- 200 г моркови
- 200 г зеле
- 100 г замразен зелен фасул (ако имате)
- 150 г селъри - стръкчета целина
- 2 дафинови листа
- 1,6 л вода
- 1 с.л. сол
- 1 ч.л. лют пипер на люспи - по желание
- 1 с.л. сушен босилек
- 1 ч.л. захар
- 150 г тиквички
- 150 г червени сладки чушки
- 150 г розички броколи
- листа пресен магданоз
Начин на приготвяне:
1. Наситнете лука и чесъна, зелето нарежете на парчета, а морковите и стръковете целина - на полумесеци.
2. Сгорещете олиото в тенджера на умерен огън, добавете лука и гответе 2-3 минути. След това прибавете чесъна, бъркайте минутка и залейте с консервата домати. Изчакайте да закъкри.
3. Добавете морковите, селърито (целината) и зелето и бъркайте докато ястието закъкри.
4. Пуснете дафиновите листа, сипете водата и прибавете сол, лют пипер, сушен босилек и захар. Изчакайте да кипне, намалете леко огъня, сложете капак и оставете да къкри 30 минути.
5. През това време нарежете на кубчета тиквичките, броколито измийте и разделете на съцветия, а чушките нарежете на полумесеци.
6. Извадете дафиновите листа от супата и прибавете чушките, броколите и тиквичките. Изчакайте да кипне, сложете капака и варете 5-7 минути.
7. Поръсете с листа наситнен магданоз, махнете от огъня и сервирайте.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ