Регистрация

Пълнени гъби със сирене и кашкавал

Пълнени гъби със сирене и кашкавал
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 6059

Гъбени кошнички с плънка от кашкавал и сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Обичам това ястие в топлото време, защото освен ордьовър от него става и леко основно, което в жегите е хем засищащо, хем не дотежава на коремчето. В тази рецепта удвоих дозите, защото се оказа, че 14 гъбки са крайно недостатъчни, ако човек реши да сервира основно за себе си и половинката.

Необходими продукти:

  • 24 големи печурки
  • 250 г бяло сирене
  • 50 мл доматен концентрат
  • 100 г кашкавал
  • чубрица
  • листенца пресен босилек

Начин на приготвяне:

1. Почистете гъбите, измийте ги и махнете пънчетата.

2. Вземете си голяма тенджера и подредете вътре гъбите заедно с пънчетата. В тази рецепта стебълцата не се използват, но можете да си ги сварите и след това да си ги нарежете на кръгчета в някоя салата. Също така можете да ги запечете при гъбките и след това да си ги хапвате като мезенце. Не е добре да се изхвърля храна все пак.

3. Затиснете гъбите с обърната чиния, защото ще опитат да изплуват и няма да се сварят. Чак след това налейте вода, затиснете и с капака на тенджерата и варете 12 минути след кипването.

4. Охладете гъбите и ги подредете в голяма тава, застлана с хартия за печене като ги редите с отворчетата нагоре.

5. С пръсти трошете от сиренето и намачквайте на паста плътно в кошничките, докато ги напълните на 2/3. Работата с ръце е препоръчителна.

6. Поръсете чубрица отгоре и сложете по малко доматен концентрат. След това похлупете с парче кашкавал. Не рендосвайте, а режете кубчета.

7. По желание отгоре можете да сложите още малко подправки. Ако сиренето ви е обезсолено – посолете.

8. Запечете за 10-тина минути на фурна.

9. Поднесете с листенца пресен босилек или магданоз за украса.

гъбени кошнички с плъънка от сирене и кашкавал

печени пълнени гъби

печни гъбени кошнички със сиренце

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта