Домашен реден тиквеник
Нестандартен тиквеник с бисквити и стафиди.
Необходими продукти:
- 1 пакет фини кори
- 3 чаени чаши настъргана тиква
- 1 чаена чаша орехови наситнени ядки
- 1 чаена чаша захар
- половин чаена чаша олио
- 50 грама масло
- 1 чаена лъжичка канела
- 3-4 начукани обикновени бисквити
- 1 супена лъжица галета
- 50 грама стафиди
- пудра захар за наръсване
Начин на приготвяне:
Оцеждаме тиквата и я смесваме заедно със захарта, галетата, орехите, бисквитите, стафидите и канелата. Така получаваме плънка за нашият тиквеник. Загряваме леко олиото заедно с маслото.
В омаслена тава слагаме две кори, намазваме с четчица малко мазнина и така редим останалите кори по този начин. Когато наредим една трета от корите сипваме половината от плънката. Покрива се с още една трета от корите и изсипваме и останалата плънка. Останалите кори се редят по същия начин, намазани с масло и олио.
Тиквеникът се разрязва с остър нож на диагонали (квадрати). Останалото олио, смесено с маслото, се разпределя отгоре и между парчетата. Печем на 180 градуса около 40 минути до получаването на коричка. По желание още топъл се наръсва с пудра захар.
Да ви е сладко!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ