Регистрация

Яхния с испански чоризо, спанак и нахут

Яхния с испански чоризо, спанак и нахут
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 6135

Наденица с домати, нахут и спанак.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 ч.ч. нахут, накиснат за една нощ и отцеден
  • 1/4 ч.ч. плюс 2 с.л. зехтин
  • 4 скилидки чесън, пресован
  • 1 голяма глава лук, ситно нарязана на кубчета
  • 2 консерви по 400 г цели домати, нарязани на ситно
  • 250 г испански наденички чоризо, или друг вид наденица по избор, нарязани надлъжно и после на парчета (луни) от по ½ см.
  • 250 г спанак (отстранете дебелите стъбла)
  • сол и прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

1. В средно голяма тенджера покрийте нахута с 5 см. вода и кипнете.

2. Когато кипне, намалете котлона и оставете да ври на слаб огън докато нахута омекне – около 2 часа (по време на варенето може да се наложи да добавите допълнително вода). Отцедете нахута и запазете 1 ч. ч. от водата.

3. В средно голяма емайлирана тенджерка загрейте зехтина. Прибавете чесъна и лука и ги запържете на средно силен котлон докато лука омекне – около 7 минути.

4. Прибавете доматите и гответе на средно силен огън докато започнат да цвърчат – около 4 минути.

5. Прибавете наденичките, сварения нахут и чашата вода от нахута, плюс сока от доматите и изчакайте да кипне.

6. Прибавете половината от спанака и разбъркайте. Когато поомекне, прибавете и останалата част от спанака.

7. Оставете яхнията да ври на средно слаб огън около 10 минути като разбърквате от време на време.

8. Овкусете със сол и черен пипер и сервирайте.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта