Ястие с говежда кайма и зеле
Лесно | Порции 2-4
| Видяна: 2871
Пикантна кайма с лук.
Необходими продукти:
- 2 глави бял лук
- 1 ч.л. настърган джинджифил
- 1 скилидка чесън
- зехтин
- 1 с.л. червен пипер на прах
- 1 ч.л. чили (прясно или изсушено)
- ½ глава зеле
- 500 г говежда кайма
- 3 с.л. соев сос
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Нарежете или накъсайте зелето.
2. Настържете джинджифила и чесъна и нарежете лука.
3. Загрейте зехтин и запържете джинджифила, чесъна, червения пипер и чилито.
4. Добавете лука и пържете, докато придобие златист цвят.
5. Добавете говеждата кайма и пържете, докато покафенее и се раздроби.
6. Добавете зелето и пържете, като разбърквате постоянно.
7. Поръсете със сол и черен пипер и полейте със соев сос. Разбъркайте.
Най-важните съставки
джинджифил, зеле, зехтин, лук, соев сос, сол, телешка кайма, червен пипер, червено чили, черен пипер, чесън
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ