Японска салата от мариновани тиквички
Салата от сурови тиквички по азиатски.
Необходими продукти:
- 700 г тиквички
- 1/2 ч.л. сол
- 1 с.л. захар
- 1/4 ч.л. лют пипер на люспи
- 1 скилидка чесън
- 1 ч.л. рендосан пресен джинджифил
- 2 с.л. соев сос
- 3 с.л. оризов оцет (можете да замените с ябълков)
- 1 ч.л. сусамово олио (можете да замените със зехтин)
- семена черен сусам
Начин на приготвяне:
1. Тиквичките нарежете на много тънки кръгчета. Ако имате ренде за кръгли слайсове - използвайте го.
2. Прехвърлете тиквичките в купа, посолете и разбъркайте. Оставете настрана да си пуснат водата.
3. В друга купа направете заливката като разбъркате захарта с лютия пипер, намачкания чесън, рендосания на ситно джинджифил и соевия сос. После добавете оризовия оцет и накрая мазнината. Размешайте хубаво.
4. Отцедете водата, пусната от тиквичките и ги залейте с дресинга. Разбъркайте нежно и хубаво и приберете в хладилник за половин час.
5. Поръсете със семена черен сусам за хрупкавост и контраст и сервирайте.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ