Регистрация

Яйчен флан с мляко

Яйчен флан с мляко
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3926

Млечен омлет без месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 големи яйца
  • 500 мл прясно мляко
  • ½ ч. ч. настъргано сирене Чедър (или друго по желание)
  • 1 ч. л. смлян черен пипер
  • 1 ч. л. индийско орехче
  • ½ ч. л. сол (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 170 С.

2. Сварете млякото. Свалете го от огъня и го оставете настрани да изстива.

3. В голяма купа разбийте яйцата, прибавете към тях сиренето, черния пипер, индийското орехче и солта.

4. Разбъркайте добре и внимателно на тънка струйка прибавете поизстиналото мляко.

5. Напълнете голяма тавичка за печене с вода до 2/3 от нивото.

6. Намажете с мазнина дъното на малка тавичка и излейте в нея яйчената смес.

7. Сложете омлета да се пече на водна баня около 40 минути докато се стегне.

8. Извадете го от фурната и го оставете да изстине напълно.

9. Прехвърлете го в чиния за сервиране, поръсете го с червен пипер (по желание) и сервирайте.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта