Регистрация

Яйца по шотландски с кайма

Яйца по шотландски с кайма
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 5528

Варени яйца, обвити в кайма.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 яйца
  • 250 г месо от наденички
  • 1 яйце, леко разбито
  • мазнина или олио (за пържене)
  • овкусено брашно
  • галета
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Сварете яйцата твърдо, като ги сложите в тенджерка със студена вода и загреете бавно докато започне да къкри.

2. Не оставяйте водата да заври, тъй като ще направи белтъците жилави. Поддържайте тази температура за 30 мин.

3. Сложете яйцата в студена вода и ги обелете.

4. Потопете ги в овкусеното брашно.

5. Покрийте хубаво всяко с месо от наденички и потопете в разбито яйце. След това оваляйте в галета, като притиснете много добре.

6. Изпържете на маслена баня в мас или олио (190°С) до златисто-кафяво.

7. Отцедете и срежете на две по широчина.

8. Поднесете горещи или студени.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. фасул
  2. 600
  3. дроб
  4. 88
  5. фиде
  6. 450
  7. 48
  8. chi
  9. Морков
  10. Пита

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта