Яйца по шотландски с кайма
Варени яйца, обвити в кайма.
Необходими продукти:
- 4 яйца
- 250 г месо от наденички
- 1 яйце, леко разбито
- мазнина или олио (за пържене)
- овкусено брашно
- галета
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Сварете яйцата твърдо, като ги сложите в тенджерка със студена вода и загреете бавно докато започне да къкри.
2. Не оставяйте водата да заври, тъй като ще направи белтъците жилави. Поддържайте тази температура за 30 мин.
3. Сложете яйцата в студена вода и ги обелете.
4. Потопете ги в овкусеното брашно.
5. Покрийте хубаво всяко с месо от наденички и потопете в разбито яйце. След това оваляйте в галета, като притиснете много добре.
6. Изпържете на маслена баня в мас или олио (190°С) до златисто-кафяво.
7. Отцедете и срежете на две по широчина.
8. Поднесете горещи или студени.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ