Регистрация

Ягодов пай с украса от солно тесто

Ягодов пай с украса от солно тесто
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 2004

Сладкиш с бутер тесто и парченца ягоди.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

На тестото за фигурки:

  • 200 грама брашно
  • сол
  • вода
  • растителна мазнина

За сладкиша:

  • 300 грама бутер тесто
  • 1 яйчен жълтък
  • 200 грама ягоди
  • 400 мл сладко от ягоди
  • боя за храна

Начин на приготвяне:

1. Замесете тестото за фугурките от брашното, солта, водата и мазнината като се стремите да стане еластично и да не се лепи по пръстите. Важно е да не слагате набухвател, защото ще промени визията на фигурката.

2. Разточете тестото на тънка кора и я поставете върху хартия за печене. От там вече оформете желаната от вас фигурка като използвате формички за сладки и остри ножчета за декорация.

3. Вземете тавичката, в която ще печете пая и застелете дъното й с бутер тесто. След това изрежете ленти от още бутер тесто и застелете с тях стените на съда като се стараете да ги покрие изцяло. Най-добре го направете като наложите ленти една върху друга докато се образува борд по крайщата.

4. Нарежете ягодите, смесете ги със сладкото и с така направения крем напълнете пая.

5. Внимателно снемете фигурката от солно тесто от хартиеното фолио и я сложете върху сладкиша.

6. С готварска боя оцветете фигурката.

7. С разбития жълтък намажете стените на бутер тестото, за да станат още по-бляскави.

8. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35-40 минути.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта