Регистрация

Ягодов баварски крем

Ягодов баварски крем
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 3612

Сладкиш с глазура от ягодов или боровинков мармалад.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За основата:

  • 2 яйца
  • 60 г захар
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • ванилов екстракт
  • 60 г брашно

За крема:

  • 500 мл прясна сметана
  • 90 г + 30 г захар
  • 300 г ягоди
  • ½ лимон
  • 6 листа желатин

Желе за топинг:

  • ягодов сироп или мармалад
  • боровинков мармалад (по желание)
  • 2 листа желатин

Начин на приготвяне:

За основата:

1. Имате много възможности за основа. Например, можете да направите истински блат, или да използвате бисквитки.

2. Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. Разбийте белтъците, докато станат твърди. В друга купа, разбийте жълтъците със захарта. Добавете малко ванилов екстракт, за да им придадете хубав вкус и бакпулвера. Докато бъркате, добавете брашното постепенно, докато получите добра консистенция. Добавете малко от твърдите белтъци към сместа и разбъркайте. Добавете останалото от белтъците и отново внимателно разбъркайте.

3. Печете в тава за кекс на 180 градуса за 15 минути (проверете с нож дали е готово).

За крема:

1. В миксер или кухненски робот, сложете плодовете, 30 гр захар и лимоновия сок. Блендирайте, докато получите хубаво пюре.

2. Накиснете желатина в студена вода за около 10 минути. В дълбок тиган, загрейте малко от плодовата смес и добавете желатина. Бъркайте, докато желатина се разтвори напълно, и добавете останалото от плодовото пюре. Разбъркайте и оставете да се охлади малко.

3. Разбийте прясната сметана, докато се втвърди (Внимавайте да не стане на масло! Спрете преди да пожълтее!).

4. За да разбиете прясната сметана по-лесно, сложете купата и прясната сметана във фризера за около 20 минути.

5. Добавете плодовете и желатиновото пюре към разбитата сметана и разбъркайте внимателно, докато получите хомогенен крем.

6. Най-добре е да използвате съд за печене на кекс, без дупка по средата. Сложете основата на дъното и покрийте с крема. Загладете добре повърхността.

Топинг:

1. Вземете няколко лъжици ягодов или боровинков мармалад. Загрейте ги в тигана с малко вода. Оставете да се охладят за малко и добавете размекнат желатин.

2. Изсипете всичко това върху сладкиша (добре е да се е охладил за поне 30 минути,а топингът да не е готрещ, за да не се разтече сладкишът ви). Оставете да се охлади в хладилника за около 6 часа, така че да се стегне добре.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта