Ягодово-цитрусов чийзкейк без печене
Ягоди и кора от лимон овкусяват млечен крем.
Необходими продукти:
- 250 г сладки пълнозърнести бисквити
- 125 г меко масло
- 600 г леко меко сирене
- 300 мл пълномаслена сметана
- 150 г пудра захар
- настърганата кора на 1 лимон
- сок и настъргана кора от половин портокал
- 6-8 нарязани ягоди
Използвайте разглобяема форма за торта, иначе няма да можете да я извадите.
Начин на приготвяне:
1. Сложете бисквитите в затварящ се плик или в чиста кухненска кърпа. С помощта на точилка ги натрошете на трохи.
2. Сложете маслото и го смесете с бисквитените трохи - трябва добре да се смесят. Сложете сместа на дъното на формата и с помощта на лъжица я изравнете. Сложете в хладилника за поне един час.
3. В същото време разбъркайте мекото сирене, корите и сока на цитрусите и захарта, до хомогенност.
4. Бийте сметаната докато стане на сняг, след което изсипете половината в сместа със сиренето, после прибавете и другата половина.
5. Размажете с лъжица върху бисквитения блат, като с помощта на нож изгладите повърхността. Сложете в хладилника за поне един час.
6. Посипете нарязаните ягоди върху чийзкейка. Оставете отново в хладилника за малко преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ