Регистрация

Ябълков щрудел със стафиди и орехи

Ябълков щрудел със стафиди и орехи
Средно   |   Порции 6-12   |   Видяна: 1887

Десертна баница с ябълки, орехи и канела.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг ябълки
  • сокът на 1 лимон
  • 3 с.л. галета
  • 3 с.л. захар
  • 100 г орехи
  • 1 ч.л. канела
  • 100 г стафиди
  • 100 г масло
  • 1 пакет фини кори за баница
  • пудра захар и мента за поднасяне; може и разбита заквасена сметана с мед

Начин на приготвяне:

1. Ябълките се режат на четвъртини и се почистват от сърцевината и обелката. След това се режат на тънки полумесеци. Орехите се смилат в чопър, но не чак на брашно.

2. Изсипват се в купа и се покапват с лимонов сок. Правете това на всяка нова ябълка, за да не потъмнеят.

3. Когато полумесеците са нарязани и добре покапани с лимонов сок, към тях се добавят стафидите, галетата, захарта, смлените орехи и канелата. Всичко се разбърква много добре.

4. Маслото се разтопява. Слага се една кора, намазва се масло, после се захлупва втора. Тя също се маже с масло и се захлупва с трета. Следва да се намасли и да се разпредели част от плънката. После се завива на руло като се прещипват краищата.

5. Готовите рула се редят в тава, застлана с хартия за печене. Намазват се с масло и се пекат на 180 градуса в предварително загрята фурна за 35-40 минути.

6. Можете да поднесете с поръска от пудра захар за украса, с листенца прясна мента или разбъркана заквасена сметана с мед.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта