Ябълкови бисквити
Вкусни домашни сладки с ябълков пълнеж.
Необходими продукти:
За тестото:
- 350 г брашно
- 200 г масло
- 100 г заквасена сметана
- 1 яйце
- 1 жълтък
- щипка сол
- 10 г мая
- 1/2 с. л. захар
За пълнежа:
- 500 г ябълки, обелени и без семената, нарязани на осминки
- пудра захар и ванилова захар за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Пресейте брашното, добавете маслото на резени и маята, смесена със захар, сложете сметаната, жълтъка и яйцето и омесете тесто.
2. Направете го на малка топка и оставете в хладилника за през нощта.
3. На другия ден разточете тестото до дебелина 3-4 мм и изрежете кръгове. Сложете ябълка в центъра на всеки кръг и затворете краищата.
4. Печете в предварително загрята фурна на 180°С до златисто-кафяво.
5. Поръсете със сместа от пудра и ванилова захар.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ