Ябълкова шарлота с бисквитено тесто
Ябълков сладкиш с тесто от бити белтъци.
Необходими продукти:
- 4 яйца
- 120 г пудра захар
- 120 г брашно
- 400 г ябълки
- 4 с.л. галета
- 10 г масло
Начин на приготвяне:
1. Разделете белтъците от жълтъците на яйцата и ги изсипете в отделни купи.
2. Жълтъците разбийте със 100 г захар на най-ниската степен на миксера докато се получи гладък крем.
3. Белтъците разбийте на гъста пяна с останалите 20 г захар.
4. Изсипете жълтъците при белтъците и с шпатула разбийте сместа.
5. Добавете брашното и разбъркайте отново до хомогенност.
6. Обелете ябълките и ги нарежете на кубчета.
7. С маслото намажете дъното и част от стените на тава. Поръсете с галетата.
8. Отгоре разпределете ябълковите кубчета и залейте с белтъчното тесто.
9. Печете на 180 градуса в предварително загрята фурна за 30-35 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ