Регистрация

Ябълкова закуска с тесто

Ябълкова закуска с тесто
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 2988

Вкусен ябълков пай с кленов сироп.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. + 2 с.л. универсално брашно
  • 1/2 ч.ч. кафява захар
  • 1/2 ч.л. бакпулвер
  • щипка сол
  • 1 бучка неосолено масло (нарязано наедро)
  • 2 ч гранола (без плодове)
  • 5 ябълки, обелени и нарязани
  • 1 ч.ч. гранулирана захар
  • 1 с.л. лимонoв сок
  • 2 ч.л. кленов сироп
  • 1/2 ч.л. индийско орехче

Начин на приготвяне:

На топинга:

1. Смесете 1 ч.ч. брашно с кафява захар, бакпулвер, сол, масло и гранола.

На ябълките:

1. Смесете ябълките с гранулираната захар, останалото брашно, лимонoвия сок, кленовия сироп и индийското орехче.

Приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната до 180°С.

2. Разпределете ябълките в плитка тавичка за печене, покрийте ги с топинга и печете 1 ч.ч. (или докато допингът стане златист, а пълнежът заври).

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта