Ябълки и дюли със златен сироп
Как се прави карамелен сос и плодов сладкиш с него.
Бон Апети
Излъчен на 04.01.2017
В рубриката Как се прави се учим как да си направим в домашни условия златен сироп. Той се оказва карамелен сос, към който добавяме лимонов сок, за да не се втвърди карамела. Толкова е лесно, че си заслужава да се замислим и за десерт или закуска, която да овкусим с него. Едни гофрети или палачинки май са страхотна идея. А защо не сладолед или плодове...
Лора и Стоян впрягат златния сироп в направата на един есенно-зимен десерт от сварени дюли и ябълки с тестена маслена коричка. Ако и вие искате да го сервирате у дома си - вижте във видеото как точно се спретва.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ