Регистрация

Южноафриканско месно руло със стафиди

Южноафриканско месно руло със стафиди
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3089

Телешка кайма с плодове и яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. зеленчуково олио
  • 2 глави лук, обелени и нарязани
  • 1 кг нетлъста телешка кайма
  • 1 дебела филийка хляб
  • 1 ч.ч. мляко
  • 1 с.л. къри на прах
  • 1½ с.л. захар
  • 2 ч.л. сол
  • ½ ч.л. прясно смлян пипер
  • ¾ ч.л. куркума
  • 1½ с.л. червен винен оцет
  • ½ ч.ч. стафиди (или сушени кайсии)
  • 2 с.л. чътни с праскови или кайсии
  • 2 пресни лимонови листа (или дафинови листа)
  • 2 средни яйца

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 180°С.

2. Накиснете хляба в половината мляко и го отцедете много добре, като върнете излишната течност в купата. Намачкайте хляба с вилица.

3. Сгорещете олио в среден тиган.

4. Запържете лука, като разбърквате на умерен огън докато стане прозрачен.

5. Прибавете телешката кайма.

6. Пържете до покафеняване и докато се натроши.

7. Прибавете натрошения хляб.

8. След това овкусете с кърито, захарта, солта, пипера, куркумата, оцета, стафидите и чътнито.

9. Изсипете сместа в намаслена тавичка за печене и покрийте с дафиновите или лимонови листа.

10.  Печете за 30 мин.

11.  Разбийте яйцата с останалото мляко и полейте с тази смес ястието. Печете още 25 - 30 мин.

12.  Поднесете с жълт ориз (прибавя се куркума, за да се постигне жълтият цвят) и чътни.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта