Южноафрикански сиропиран кекс
Пудинг със захарен сироп и ванилова заливка.
Бон Апети
Излъчен на 03.02.2016
Този десерт не може да бъде наречен нито точно пудинг, нито кекс или кейк, защото е уникален и съдържа по нещо от всичките си събратя. Правим индивидуални кексове, обаче не в малките форми за мъфини, а в по-големи купи - все пак гостите ще искат да си хапнат повече от тази сладост. След това печем кайсиените кексчета, а докато те станат готови приготвяме два сиропа - единият е традиционния захарен сироп за турските сладкиши с който първо заливаме готовите кексове. Вторият представлява карамелена сметана с аромат на ванилия - него сипваме върху сладкишите непосредствено преди поднасяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ