Щрудел с боровинки и саламурено сирене
Оригинална комбинация от боровинки и сирене, увити в тесто.
Необходими продукти:
- 500 г готови кори
- 300 г боровинки
- 50 г масло
- 500 г саламурено сирене
- 180 г заквасена сметана
- 2.5 ч.л. ванилова захар
- 2 с.л. захар
- 4 с.л. трохи от бисквити
- 1 голямо яйце
- 0.5 ч.л. кора от лимон
- 0.5 ч.л. смляна канела
- 1 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне:
1. Прекарайте сиренето през сито или цедка в голяма купа. Сипете сметаната, захарта, ваниловата захар, лимоновата кора и канелата и смесете всичко.
2. Разтопете маслото в тава за печене и добавете бисквитените трохи. Сотирайте 2 - 3 мин.
3. Сложете голяма кухненска кърпа върху работна повърхност. Разпределете корите върху парчето. Поръсете със сместа със сиренето, като покриете цялата повърхност на корите. Сложете боровинките върху сиренето. Полейте с маслената смес.
4. Съберете краищата на кърпата и навийте корите във формата на плоска плоска наденичка (като щрудел). Изрежте хартия за печене с размера на тавичката, в която ще печете и подредете щрудела отгоре. Печете в предварително загрята фурна на 180ºC около 45 мин.
5. Когато се изпече го извадете и оставете да се охлади.
6. Малко преди сервиране поръсете с пудра захар.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ