Регистрация

Шпроти с картофи в сметана

Шпроти с картофи в сметана
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1459

Запечена консерва риба със сметана и картофи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Това е лесна руска рецепта за заети домакини, която далеч не претендира да бъде изискано ястие. Но винаги може да ви спаси, ако сте прегладнели и не разполагате с особено време за готвене и богат набор от продукти:

Необходими продукти:

  • 250 г шпроти в собствен сос (или друга консерва риба по желание)
  • 5 картофа
  • 2 глави лук
  • 600 мл сметана
  • 60 г масло
  • 100 г галета

Начин на приготвяне:

1. Картофите обелете, измийте и нарежете на тънки тресчици.

2. Лука наситнете.

3. Намазнете с масло дъното и стените на йенска тенджера.

4. Сложете на дъното половината от картофите. Отгоре поръсете с половината от лука. След това подредете рибата. После отново лук и на финала другата половина картофи.

5. Залейте ястието първо със соса от консервата, след това и със сметаната. Накрая поръсете галетата.

6. Печете на 200 градуса за 30-40 минути. Ако готвите в йенска тенджера, сложете я в студена фурна, за да не се спука.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта