Регистрация

Шопска салата по тоскански



Шопска салата по тоскански
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1863

Панцанела или подобие на шопска салата с крутони, маслини и люта чушка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 02.06.2017

Пикантна Шопска салата - подобен вариант правят в Сърбия под името Сръбска салата. Панцанелата пък е италианско предястие с крутони, домати, краставици и печени чушки на грил. А когато обединим трите рецепти, получаваме вкусно предястие, което хем има типично нашенски вкус, хем е и доста различно. Лора и Стоян ни запознават с една рецепта за люта панцанела.

Приготвянето започва от нестандартната част и това си има причина. Червени, зелени и люти чушки, заедно с кръгчета червен лук се запичат на грил тиган, а след тях се пекат и филии хляб, намаслени със зехтин. Всички те се нарязват след термичната обработка и се оставят да изстинат докато се приготви остатъка от предястието. А то е традиция - в салатиера се нарязват домати, краставици и магданоз. След това се смесват с грилованите зеленчуци и крутоните и се овкусяват с оцет и олио и се поднасят с настъргано краве сирене и маслини.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта