Регистрация

Шоколадов кейк с масло

Шоколадов кейк с масло
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 4681

Маслен кейк с тъмен шоколад.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 170 г неподсладен шоколад, едро нарязан
  • 175 г неосолено масло, едро нарязано
  • 3 яйца
  • 3 жълтъка
  • 7 с.л. фина захар
  • 6 с.л. брашно

Начин на приготвяне:

1. Разтопете маслото и шоколада на водна баня, като разбърквате до получаването на гладка смес. Свалете от огъня и заделете да се охлади.

2. Намаслете 8 формички за печене много добре и ги оставете във фризера за 5 мин. Извадете и отново намажете с масло. Върнете ги във фризера за още 5 мин. След това леко ги поръсете с брашно и оставете в хладилника до използване.

3. Разбийте яйцата, жълтъците и захарта до побеляване.

4. Добавете охладената шоколадова смес при яйчената и разбъркайте хубаво, докато тестото стане тъмно кафяво.

5. Пресейте брашното в течното тесто и смесете.

6. Разпределете равномерно в проготвените формички и оставете в хладилника за поне 2 часа или най-добре за цяла нощ.

7. Преди печене, извадете кексчетата от хладилника и oставете да се затоплят до стайна температура (поне 1 час).

8. Загрейте предварително фурната на 200°С и печете 8 мин.

9. Извадете от фурната и охладете за 5 мин., след което ги извадете от формичките.

10. Поднесете с ванилов сладолед, няколко малини и поръсени с пудра захар.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 8 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта