Регистрация

Шоколадови тапички с ванилия

Шоколадови тапички с ванилия
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 2405

Какаови кексчета с дъх на ванилия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • масло и брашно за формичките за печене
  • 3/4 ч.ч. брашно
  • 1 ч.ч. неподсладено какао на прах
  • 1 ч.л. сол кошер
  • 3 яйца
  • 3/4 ч.ч. + 2 с.л. захар
  • 1/2 ч.л. чист екстракт от ванилия
  • 24 с.л. неосолено масло, разтопено, съвсем леко затоплено
  • 170 г полу-сладък шоколад, нарязан на парчета колкото шоколадов чипс
  • пудра захар

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 180ºС. Намажете с масло и поръсете с брашно 16 (от по 56 г) формичка за печене и заделете. Пресейте брашното, какаото на прах и солта в купа и също заделете.

2. В купата на миксер разбийте яйцата и захарта с бъркалката (или в друга голяма купа с помощта на електрически миксер) на средна скорост за около 3 мин. или до побеляване. Смесете с ванилията.

3. На ниска скорост прибавете около 1/3 от сухите необходими продукти, след това 1/3 от маслото и продължавайте да редувате останалото брашно и масло. Прибавете шоколада и смесете до хомогенност. Течното тесто може да се съхранява в хладилник до 1 ден.

4. Сложете купичките в тавичка за печене и налейте течното тесто в готварски пош без накрайник или с обикновена приставка и напълнете на 2/3 всяка купичка.

5. Сложете във фурната и печете 20 - 25 мин. Когато отгоре станат лъскави и твърди, пъхнете дървен шиш или клечка за зъби - трябва да излиза чиста, но не и суха (може да попадне на разтопен шоколад).

6. Прехвърлете сладкишите върху скара да се охладят. След няколко минути обърнете формичките и оставете шоколадовите тапи да се охладят с дъното нагоре и махнете формичките след това. Поднесете същия ден, поръсени с пудра захар и по желание със сладолед.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта