Шоколадови бисквити с овесени ядки
Хрупкави бисквити с шоколад.
Необходими продукти:
- 1/2 ч.ч. (125 г) неосолено масло
- 170 г тъмен шоколадов чипс
- 1 ч.ч. (250 мл) брашно
- 1/2 ч.ч. (125 мл) тъмна кафява захар
- 125 г 70% или повече тъмен шоколад
- 1/2 ч.л. (2.5 мл) сода бикарбонат
- 1/4 ч.л. (1.25 мл) морска сол
- 1/4 ч.ч. (125 мл) пудра захар
- 1 1/4 ч.ч. (310 мл) овесени ядки
- 1 яйце на стайна температура
- 1/2 ч.л. (2.5 мл) бакпулвер
- 1/2 ч.л. (2.5 мл) есенция от ванилия
- 3/4 ч.ч. (95 мл) неосолени натрошени ядки по избор (фъстъци, бадеми, орехи, макадамиа)
Начин на приготвяне:
1. Смелете овесените ядки на фино брашно в блендера.
2. Разбийте на крем маслото и захарта.
3. Прибавете яйцето и ванилията и смесете с брашното, овесените ядки, солта, бакпулвера и содата.
4. Прибавете шоколада, ядките и шоколадовия чипс.
5. Направете топчици с големина 40 мм и сложете в намаслена тавичка на разстояние една от друга около 5 см.
6. Печете в умерена фурна (180ºC) за 10 мин.
7. Когато се изпекат, оставете да се охладят върху решетка за 10-15 мин. преди да поднесете или да приберете за съхранение в херметически затварящ се буркан за няколко седмици.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ