Шишчета от пилешки сърца в марината
Пилешки шишчета от сърца с чесън и соев сос.
Необходими продукти:
- 700 г пилешки сърца
- 600 мл вода
- 80 мл соев сос
- 1/2 ч.л. лют пипер
- по 1 ч.л. черен и червен пипер
- 1/2 ч.л. къри
- 5 скилидки чесън
- 1-2 с.л. пресен джинджифил - рендосан
- 2 ч.л. мед
- сокът на 1 лимон
- 2 с.л. растителна мазнина
Начин на приготвяне:
1. Пилешките сърца почистете добре. Ако са ви ги продали с жилка накрая или останала кръв в тях - махнете я.
2. Изсипете почистените пилешки сърца в купа, залейте с вода и измийте хубаво. Отцедете водата.
3. Смесете соевия сос с рендосания джинджифил, намачкания на паста чесън, подправките и меда. Сипете лимонови сок и разбъркайте хубаво.
4. Залейете сърцата с тази марината и разбъркакайте добре. Увийте съда със сърцата със стреч фолио и приберете в хладилник за 2 часа.
5. Ако използвате дървени шишчета, накиснете ги във вода.
6. Нанижете сърчицата на шишчета - около 10 от малките ще ви стигнат. Сгорещете намазнен с 2 с.л. олио грил тиган на умерен огън.
7. Печете шишчетата 20 минути като периодично обръщате. Температурата не трябва да е много силна.
8. Сервирайте с подходящо вино или бира и зеленчуци за гранитура.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ