Шишчета от мариновано пилешко с чушки
Мариновани пилешки гърди на шиш с аромат на чесън и джинджифил.
Необходими продукти:
- 6 скилидки чесън
- 15 г пресен джинджифил
- 1 с.л. захар
- 2 с.л. лимонов сок
- 150 мл соев сос
- 1 чили чушка
- 750 г пилешки гърди без кост и кожа
- 2 сладки чушки
Начин на приготвяне:
1. Намачкайте скилидките чесън и ги прехвърлете в купа. Добавете наситнения или рендосан на ситно джинджифил, захарта, лимоновия сок, соевия сос и нарязаната на ситно люта чушка. Разбъркайте.
2. Нарежете на хапки пилешкото филе и пуснете хапките в соса. Разбъркайте и оставете настрана между 30 минути и 1 нощ.
3. Чушките нарежете на големи парчета. Ако използвате дървени шишове, е добре предварително да ги накиснете във вода.
4. Взимайте месце от маринатата, нанизвайте на шиша, след това чушка, после пак месо. Завъшете с чушка. От това количество се получават около 6 шишчета.
5. Подредете върху решетка в тава и намажете с четка с част от маринатата.
6. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15-17 минути. Извадете и веднага намажете с още от останалата в купата марината. След 3-4 минути сервирайте без да връщате обратно във фурната.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ