Регистрация

Аранчини - панирани кюфтета от ориз с моцарела

Аранчини - панирани кюфтета от ориз с моцарела
Средно   |   Порции 8 броя   |   Видяна: 1754

Пържени топчета от ориз с моцарела и пармезан.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 с.л. олио
  • 1 ч.ч. ориз
  • 2 ч.ч. вода
  • 100 г бял хляб
  • 20 г масло
  • сол и пипер
  • 2/3 китка копър (само листата)
  • 3 яйца
  • 100 г пармезан (или кашкавал - твърд)
  • 250 г моцарела
  • 150 г галета
  • растителна мазнина за пържене на маслена баня

Начин на приготвяне:

1. Сгорещете олиото в тиган, изсипете в него измития и подсушен ориз и пържете до прозрачност като разбърквате. Залейте с водата и оставете под капак на умерен огън за 15 минути.

2. Наситнете листата копър, рендосайте жълтото сирене и смелете хляба в чопър. Две от яйцата разбийте в купа, а в друга сипете галетата. Моцарелата нарежете на парчета.

3. Ориза подправете със сол и пипер, добавете маслото, разбъркайте и прехвърлете в купа. Добавете копъра, пармезана, хлебните трохи и едно яйце. Разбъркайте.

4. С ръце от лепкавата смес оформяйте топчета, увивайте в тях по парче моцарела и завивайте на кръгло кюфте.

5. Сгорещете мазнина за пържене на маслена баня и си подгответе съд, застлан с домакинска хартия.

6. Овалвайте всяко кюфте първо в яйце, после в галета, пак в яйце и пак в галета. Пържете за по 3-4 минути - до образуването на златиста коричка.

7. Поднесете със сос по желание.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта