Регистрация

Чорба със смилянски зрял фасул

Чорба със смилянски зрял фасул
  |   Порции   |   Видяна: 8237
Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г едър смиляски фасул
  • 1 голям морков
  • 1 средно голяма глава зрял лук
  • 2 с.л. доматено пюре
  • 1 с.л. червен пипер
  • 1 с.л. брашно
  • 1 ч.л. сода
  • 2 скилидки чесън
  • 1 с.л. джоджен
  • 4 с.л. зехтин (може и олио)
  • сол и черен пипер
  • щипка чубрица

Начин на приготвяне:

1. Накиснете боба в тенджера с вода за една вечер и я изхвърлете на сутринта.

2. Сипете нова вода в тенджерата и започнете да варите боба. Добавете и една ч.л. сода към водата. След като боба заври, изсипете водата, в която е врял, и го изплакнете. Сипвате отново вода и го варите на слаб огън до готовност.

3. Когато фасулът е готов, сипете в него нарязания на ситно лук, морков и двете пасирани/счукани скилидки чесън. Нарежете зеленчуците на дребно, за да уврат по-бързо. На този етап може да сложите и солта, количество на вкус.

4. През това време в отделен тиган запържете за 3-4 минути зехтина (олиото) с доматеното пюре, лъжицата брашно и червения пипер. Сипете 1-2 черпака от течността на боба в запърженото, разбъркайте и го върнете обратно в тенджерата. Варете още 5-10 минути.

5. На изключен котлон добавете и джоджена.

 

Добър апетит!

 

 

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта