Чипс от гръцки питки със заатар
Хрупкави хапки от запечени резени плосък хляб.
Бон Апети
Излъчен на 04.09.2017
Бързи соленки, чипс от брашно или хлебен чипс се получава когато си направим хрупкавите хапчици от тази рецепта на Лора и Стоян. А изпечените плоски тестени хрусини можем да използваме вместо крутони за супа, като ядливи прибори за хапване на вкусен домашен сос, вместо чипс пред телевизора или като приготвено набързо мезе за бира, с което да посрещнем компанията на кино вечер, игра на карти или за подкрепа на любимия отбор.
Първо питките се нарязват по специфичен начин на триъгълничета. След това се подреждат в тава, застлана с хартия и се включва фурната. После се приготвя азиатската подправка заатар на сусамена основа или се купува директно в готово състояние. Всъщност вместо нея можете да направите своя подправка като смесите лют и бял пипер със сол и аромати, които харесвате - риган, сминдух, чубрица, кимион и др. Така домашният чипс ще ухае точн както ви се иска. После се добавя чесън на прах в ароматната смес и се залива със зехтин, за да стане мазна.
Със сместа се намазват хлебчетата от горната страна и се запичат на фурна за 10-тина минути. След това са готови за сервиране - бързо и лесно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ