Регистрация

Чийзкейк с бял шоколад

Чийзкейк с бял шоколад
Средно   |   Порции 8-10   |   Видяна: 2250

Сладкиш с бял шоколад, сметана и маскарпоне.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За основата:

  • 50 г захар
  • 100 г масло на стайна температура
  • 150 г брашно
  • 1 яйце
  • 1/2 ч.л. лимонова кора
  • ванилия (ванилова есенция, захар или ампула)

За чийзкрема:

  • 4 яйца
  • 350 г маскарпоне
  • 1 опаковка крем сирене
  • 80 мл животинска сметана
  • ванилия
  • 250 г бял шоколад

За шоколадовата коричка:

  • 100 мл животинска сметана
  • 200 г бял шоколад

Начин на приготвяне:

1. С миксер на средна степен в купа разбийте маслото със захарта и добавете яйцето. След това прибавете лимоновата кора и ванилията. Постепенно изсипвайте брашното в сместа при непрестанно бъркане. Застелете кръгла тава с хартия за печене, изсипете вътре тестото и печете на 160 градуса за 15 минути. Преценете си съда така, че балтът да не стане много тънък или прекалено дебел. Ще ви трябват и високи бордове, за да може да се доизградят и останалите пластове на десерта.

2. Преминаваме към чийзкрема като сметаната се загрява почти до кипване и с нея се залива натрошения бял шоколад. След това размешвайте с шпатула до хомогенизиране. Ако стане наложително, загрейте сместа на водна баня. На ниска скорост разбийте яйцата, добавете маскарпонето с крем сиренето, после ванилия и изсипете сметаново-шоколадовата смес. Бъркайте докато стане гладък крем.

3. Готовия блат залейте с крема и върнете във вече изключената фурна, която трябва да е загрята на 160 градуса. Оставете вътре за 45 минути, след това я включете отново на 160 градуса и без да вадите сладкиша, му засечете още 15 минути престой в печката. После махнете от фурната и охладете, без да вадите от тавата.

4. Сметаната за шоколадовата заливка загрейте до кипване, а шоколада натрошете. Вече сте го правили в тази рецепта. После залейте шоколада със сметаната, изчакайте няколко минути и разбъркайте, за да се разтопи. Накрая разбийте с миксер на слаба степен.

5. Охладения чийзкейк залейте с глазурата и приберете в хладилник да стегне за няколко часа. Чак след това с помощта на хартията за печене го извадете от формичката. Можете да декорирате с плодове или друга украса по желание.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта