Чийзкейк с шоколад и ванилия
Ванилов чийзкейк с мраморна украса и шоколад.
Бон Апети
Излъчен на 11.05.2017
Готвим чийзкейк с течен шоколад по рецепта на Лора и Стоян. За основа на сладкиша се използват какаови бисквити, които се смилат с масло и захар на прах, за да се образува тънък хрупвав маслен блат. Тази идея можете да използвате за всякакви домашни сладкиши.
Крема приготвяме като крем сирене се смесва със заквасена сметана и яйца и се разбива до пухкава гъста пяна. След това разделяме на две неравни части и в по-малката добавяме течен шоколад. Бялата половина ароматизираме на ванилия. Следва да се научим как се прави мраморен ефект, като начинът е общ за кексово тесто и кремообразни топинги за сладкиши. Върху блата се изсипват поселдователно черен и бял крем до изчерпване на количествата. Остава да запечете на водна баня за 50 минути във фурната.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ