Чесново пикантно масло
Лесно | Порции 4-8
| Видяна: 3956
Масло за мазане на топъл хляб.
Необходими продукти:
- 2 бучки (250 г) масло, на стайна температура
- 1 с.л. счукан чесън
- 1 ч.л. пресен лимонов сок
- 1/4 ч.л. сол
- 1/4 ч.л. черен пипер
- 1/8 ч.л. много лют червен пипер
- 2 с.л. сушен или нарязан пресен магданоз
Начин на приготвяне:
1. Сложете маслото в купа и го направете на крем с дървена лъжица или шпатула. Прибавете останалите необходими продукти и разбъркайте хубаво.
2. Прехвърлете в херметически затварящ се съд и съхранявайте в хладилника за до 1 седмица или във фризера за до 1 месец.
3. Поднесете с всякакъв вид хляб.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 10 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ