Чеснови скариди с масло и магданоз
Скариди соте с лимонов сок, масло, магданоз и чесън.
Необходими продукти:
- 2 с.л. зехтин
- 800 г скариди
- 6 скилидки чесън
- лют пипер на вкус
- 1 лимон
- листата на връзка магданоз
- 40 г масло
- 2/3 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
1. Скаридите почистете от жилата и обвивката като оставите опашките за по-красиво. Можете директно да си купите почистени скариди, за да си спестите тази стъпка.
2. Чесъна и листата на магданоза почистете и наситнете. Изстискайте сока на лимона.
3. Сгорещете в голям тиган на силен огън зехтина и изсипете вътре скаридите. Гответе и бъркайте две минути, добавете чесъна и бъркайте още 2 минути.
4. Поръсете с лютия пипер, залейте с лимоновия сок и намалете огъня на умерен. Гответе 1 минута. Добавете маслото, намалете още малко огъня и посолете. Прибавете магданозените листа, гответе около 1:30 минути до разтапяне на маслото. Бъркайте периодично.
5. Прехвърлете в плато или индивидуални порции и хапвайте докато е топло.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ