Регистрация

Черно пиле с мащерка

Черно пиле с мащерка
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2960

Пикантни пилешки гърди с много подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 бр. обезкостени и без кожата пилешки гърди
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1/2 ч.л. (едра) сол
  • 1/2 ч.л. лют червен пипер
  • 1/2 ч.л. кимион
  • 1/8 ч.л. къри на прах
  • 1/2 ч.л. сушена мащерка
  • 1/2 ч.л. прясно смлян пипер
  • 1/8 ч.л. чесън на прах
  • 1/8 ч.л. канела
  • други подправки по избор
  • олио, за намазване на тигана

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната до 180ºС.

2. Измийте и почистете пилешките гърди и ги нарежете на парчета с желаната големина.

3. В купа смесете всички сухи подправки и заделете.

4. Сгорещете тиган до много силна температура.

5. Преди да сложите месото в тигана, го овкусете много добре от едната страна с подправките в купата.

6. Сложете пилешкото с овкусената страна надолу в тигана. Ако ще овкусявате и от двете страни, покрийте чистата част с подправки и гответе 2-3 мин., докато започне да почернява долната част. Обърнете и гответе още 2-3 мин.

7. Прехвърлете във фурната и печете до готовност.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта