Регистрация

Чахохбили - пилешка яхния с лук и домати

Чахохбили - пилешка яхния с лук и домати
Средно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 1872

Грузинска манджа с цяло пиле в подлучен доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг домати
  • 600 г лук
  • 1 пиле
  • 3 с.л. олио
  • 7-8 скилидки чесън
  • 1 с.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • кимион на вкус
  • лют пипер по желание
  • 1 с.л. кориандър на прах
  • връзка магданоз
  • листата на 3-4 стръка босилек
  • люто чушле по желание

Начин на приготвяне:

1. Доматите сложете в тенджера и залейте с вряла вода. Оставете така за 5 минути. След това обелете ципата, почистете точицата и нарежете на парченца.

2. Лука нарежете на полумесеци, пилето филетирайте. (Как се разделя пиле на парчета - вижте ТУК). След това получените парчета разделете на по-малки - бутчетата на кълка и подкълка, всяка от гърдите на три части, крилцата срежете през ставите, разделете гърба. Запазете кожата върху месото.

3. Сгорещете много силно тиган с незалепващо покритие. Без да го намазнявате запечатайте получените пилешки мръвки за по минута - минута и половина от страна. Отделете в купа.

4. В отделилата се мазнинка от готвенето на месото запържете лука. При необходимост добавете още няколко капки олио. Щом лукът позлатее, го прехвърлете в тенджера.

5. Добавете пилешкото месо и доматите в съда, кипнете, захлупете с капак и оставете да се готви за 20 минути на умерен огън. Проверявайте да не загори.

6. Добавете сухите подправки и намачкания или наситнен чесън и разбъркайте. Оставете да се готви още 7 минути.

7. През това време наситнете листата на магданоза и босилека. Запазете си малко магданозени листа за поръска при сервиране. Останалите добавете заедно с босилека в ястието. Прибавете и наситнена люта чушка, ако харесвате опикантена храна.

8. Разбъркайте, изключете котлона и оставете ястието на него още 2-3 минути. След това можете да поднесете с поръска от пресен магданоз.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта