Регистрация

Цвекло с нахут и нар

Цвекло с нахут и нар
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1007

Салата с нахут, варено цвекло и семена нар.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 консерва нахут (около 250-320 г чисто съдържание на нахута)
  • 2-3 глави цвекло (около 350 г общо)
  • 2 нара
  • 3 с.л. зехтин Extra Virgin
  • сокът на половин лимон
  • сол на вкус
  • китка магданоз

Начин на приготвяне:

1. Сварете цвеклото или директно си купете сварено и вакуумирано.

2. Ако ви се занимава, обелете нахута. Можете да го приберете в голям буркан, да залеете с вода до половината на буркана и да раздрусате силно. Така люспите ще се отделят от зърната. Можете и да пропуснете тази стъпка.

3. Разрежете наровете на две части. Напълнете леген или купа с вода, потопете половинка от плода и с ръце отчоплете зърната. Така цапа най-малко.

4. В купа рендосайте цвеклото на едро ренде, добавете зърната нахут, отцедените от водата семена нар и овкусете с лимоновия сок, зехтина и сол на вкус.

5. Поднесете с листенца магданоз.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта