Регистрация

Царевични кексчета с ябълки

Царевични кексчета с ябълки
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 5628

Кексчета с плодове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. царевично брашно
  • 1/2 ч.ч. обикновено брашно (пълнозърнесто или бяло оризово брашно, ако искате да е без глутен)
  • 1 ч.ч. настъргани ябълки
  • 1 ч.ч. ябълков сок
  • 1 с.л. мед
  • 1 ч.л. неподсладено ябълково пюре
  • 1/2 ч.л. смляна канела

Начин на приготвяне:

1. В голяма купа смесете брашната с канелата. В друга купа разбъркайте ябълковото пюре с ябълковия сок, добавете меда и прибавете към брашнената смес. Добавете настърганите ябълки.

2. Загрейте незалепващ тиган. Намаслете със салфетка леко. Сложете лъжица от течното тесто в намасления тиган. Притиснете с обратното на лъжицата и печете на средно слаб огън около 2-3 мин. Обърнете кексчето и гответе още 2-3 мин. или до златисто-кафяво. Намаслявайте тигана всеки път преди да пуснете нова лъжица от тестото.

3. Намажете с мед и поднесете топли.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 5 мин.
Време за готвене: 30-35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта