Регистрация

Царевица с къдраво зеле по индийски

Царевица с къдраво зеле по индийски
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3768

Вегетарианска рецепта със задушени зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 чаши царевица
  • 4 чаши къдраво зеле, нарязано
  • 1/2 средна глава червен лук, нарязана на кубчета
  • листата на 10 стъбла кантарион, нарязани
  • 2 средни домата, нарязани на кубчета
  • 2 с.л. сок от лайм
  • 1 ч.л. Гарам масала
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 с.л. масло (по желание)
  • 1/2 ч. л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Задушете лука в зехтин на средно висока температура, докато стане почти прозрачен.

2. Добавете сол.

3. Разбъркайте с царевицата.

4. Добавете масло.

5. Гответе, като периодично разбърквате, докато царевицата започне да покафенява (около 15% от царевицата да покафенее).

6. Добавете доматите, гответе в продължение на 2-3 минути, като периодично разбърквате.

7. Добавете лимоновия сок, листата кантарион, Гарам масала и черния пипер. Разбърква се много добре, тъй като Гарам масала може да залепне.

8. Добавете зелето и покрийте с капак, като варите в продължение на 3 минути. Ако е необходимо, сипете малко вода, преди да покриете, за да се запари зелето. Разбърквайте от време на време.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта