Царевица в масло с кашкавал и сметана
Топло мезе с царевица в сметанов сос с крема сирене, кашкавал и лют пипер.
В канала da_sgotvim_s_milena виждаме една уникална идея за бирено мезе, което дори не съдържа риба и месо. Тук залагаме на млечните продукти, затова предястието е подходящо и за компания към бяло вино. Приготвя се за около 20 минути, така че можете да зарадвате с него дори и внезапно дошли неочаквани гости.
Кашкавалът се настъргва предварително, за да не се отплесваме с него докато сме на котлона. В тиган се разтапя масло, а в него се запържва за няколко минути при непрестанно разбъркване отцедена от консерва царевица. След това към жълтите зрънца добавяме сметана и крем сирене и готвим докато ястието закъкри. После добавяме и кашкавала и бъркаме на огъня докато започнат да се образуват кашкавалени влакна. Тук е моментът да добавим подправки по желание. Ако сте любители на пикантната храна, можете да сложите лют пипер. Чубрицата ще принесе български привкус, а кимион пък би накарал храната да замирише на скара. Кърито е идея за любителите на азиатската кухня. Разбира се, можете да оставите предястието и с натуралния му вкус, който също не е никак лош.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ