Регистрация

Хрупкаво пилешко с лимон и подправки

Хрупкаво пилешко с лимон и подправки
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 4721

Хрупкаво пилешко с лимон и подправки

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 бр. пилешки гърди 
  • 100 г суха галета
  • 1 яйце - разбито
  • 30 г обикновено брашно
  • кората на 1 лимон
  • прясна мащерка
  • суха подправка пири-пири или вид чили сос с количество според вкусовете ви
  • сол и пипер
  • зехтин

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 200ºC.

2. Овкусете галетата, като я смесите с лимоновата кора, прясната мащерка и смляното пири-пири. (Можете да сложите всякаква комбинация от предпочитани подправки като босилек, но е добре да са сушени.)

3. Изтънете с чукче за месо пилешките гърди без кожата. 

4. Леко ги овкусете от двете страни със сол и пипер и след това ги оваляйте в брашно. 

5. Натопете набрашнените пилешки гърди в разбитото яйце и накрая ги покрийте с овкусената галета. 

6. Сгорещете щедро количество зехтин в тиган за пържене и сотирайте месото до златисто-кафяво за около 2 мин. от всяка страна. 

7. Оставете ги върху чиста кухненска кърпа за няколко минути да се отцедят и ги прехвърлете в тавичка за печене.

8. Сложете във фурната и печете още 5 мин. 

9. Нарежете пилешкото на ленти и поднесете с хубава салата (например от домат, рукола и босилек). Подходяща гарнитура са също пресни картофи, овкусени със сол и пипер, лимонов сок и червен лук.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 10-20 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
2
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта