Регистрация

Холодник - руски таратор с цвекло и яйца

Холодник - руски таратор с цвекло и яйца
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2067

Студена супа тип различен таратор с краставици, цвекло, пресен лук, копър и варени яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 450 г варено цвекло (можете да си купите директно сварено и вакуумирано или да сварите главите цвекло цели и небелени в подсолена вода за 30 минути след кипването)
  • 5 яйца
  • 400 г краставици
  • 3-4 стръка пресен лук
  • листата на голяма връзка копър
  • 150 мл гъста млечна течна незаквасена готварска сметана
  • 1,5 с.л. сол
  • 1 с.л. захар
  • 1 л кефир или 2 кофички кисело мляко (800 мл общо) + 400 мл вода
  • студена вода за добавяне - между 300 и 600 мл - на вкус
  • магданоз и яйца за декорация

Начин на приготвяне:

1. Сварете яйцата - 5 броя ще ви трябват за самата супа и можете да добавите още, като си пресметнете по половин яйце за гарниране при поднасяне, както е показано на снимката.

2. В голяма купа или супник рендосайте цвеклото на средно или ситно ренде.

3. Добавете нарязаната на малки кубчета като за традиционен таратор краставица, наситнените листа копър и нарязания на ситно пресен лук.

4. Обелете яйцата, нарежете на кубчета и прибавете в ястието.

5. Залейте със сметаната, овкусете със сол и захар и сипете кефира или разбитото кисело мляко с вода. Разбъркайте хубаво и опитайте на гъстота и соленост.

6. Добавете още сол при необходимост и сипете толкова вода, колкото да постигнете желаната гъстота на супата.

7. Дръжте в хладилник до момента на поднасяне като по желане можете да сервирате с половинка варено яйце и листа магданоз за украса.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта