Регистрация

Хляб с тиквички и три сирена



Хляб с тиквички и три сирена
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 1563

Плетен хляб с моцарела, бяло и синьо сирене и тиквички.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 12.05.2017

Лора и Стоян показват рецепта за пълнен хляб със зеленчуци и сирена, като се спират на тиквички за свежест. Тиквичките се нарязват на ленти с белачка и се запържват в мазнина с чесън и подправки. В друга купа се нарязва моцарела, рендосва се синьо сирене и се натрошава бяло саламурено сирене. Трите млечни продукта си партнират добре при термична обработка, защото синьото сирене придава специфичен дъх и се разтапя напълно, бялото си остава на парчета и носи основната сладост, а моцарелата образува апетитни конци щом се затопли. Сирената се смесват с тиквичките и преминаваме към направата на хляба.

Пакет суха мая шупва в мляко и се разбърква с брашно, масло и яйце. От сместа се замесва еластично тесто, което след втасване се оформя на кора. В средата й по дължина се разпределя плънката, а крайщата се нарязват на лентички. След това лентите се сплитат една върху друга по лесен начин, който ще видите във видеото. Кората се намазва с масло, поръсва се със сусамени семена и след повторно втасване хлябът се изпича. А когато го разрежем - получаваме пълна вкусова идилия.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта