Хлебен пудинг с бадеми
Десерт с бял хляб и шоколад.
Необходими продукти:
- 1 бял квадратен хляб, нарязан, отстранете корите и разрежете квадратите диагонално, така че да получите триъгълници
- 3 кроасана без пълнеж, нарязани на парчета
- натрошен шоколад
- филирани бадеми
- фина захар
- пастьоризирано мляко
- 6 яйца
- 125 грама масло
- ванилова есенция
Начин на приготвяне:
1. Вземете 4 яйца, разбийте ги с кухненска тел и ги смесете с разтопеното масло. Накиснете хлебните триъгълници в яйчената смес и започнете да ги нареждате в тавичка на слоеве.
2. Поръсете първия слой от триъгълници с филираните бадеми, парченцата шоколад и с фината захар.
3. Покрийте с нов ред хлебни триъгълници. Поръсете ги отново и така докато хлябът свърши.
4. Най-отгоре наредете кроасаните, поръсете ги с още филирани бадеми, шоколадови парченца и фина захар.
5. Разбийте останалите 2 яйца с 2 с. л. захар и 250 мл. прясно мляко. Залейте с тях хлебната основа и печете около 50 минути на 160 С.
6. Сервирайте с ванилов сос, приготвен от 200 мл. прясно мляко, 1 ч. л. ванилова есенция, 3 с. л. захар, които се слагат в тенджерка на котлона и се бъркат докато сместа се сгъсти.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ