Регистрация

Хацилим - разядка от патладжани с майонеза

Хацилим - разядка от патладжани с майонеза
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1734

Дип от печени патладжани с чесън и майонеза.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг патладжани
  • по 1/2 ч.л. сол и пипер
  • 2 ч.л. захар
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 2 скилидки чесън
  • 1 с.л. зехтин
  • 2 с.л. майонеза

Начин на приготвяне:

1. Патладжаните измийте и надупчете с вилица. Подредете в тава, застлана с хартия за печене и пъхнте във фурната. Печете за 45 минути на 200 градуса.

2. Готовите патладжани охладете, разполовете по дължина и с лъжица изгребете вътрешността.

3. Наситнете сърцевината много добре и прехвърлете в купа.

4. Добавете солта, пипера, захарта, намачкания чесън, лимоновия сок и майонезата.

5. Разбъркайте на гъста каша и прехвърлете в съд за сервиране.

6. По желание поднесете с хляб за потапяне или арабска питка.

(Ако искате рецептата да е веганска, можете да замените майонезата със сусамов тахан)

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта