Регистрация

Хапки с печено халуми на грил

Хапки с печено халуми на грил
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 5819

Гръцко овче твърдо жълто сирене за сандвичи и ордьоври.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Халумито е традиционно гръцко сирене, което е типично за критската и кипърската кухня. Наподобява висококачествен кашкавал, а когато си отхапете от него, между зъбите се чува специфично скърцане. Продава се и в България, но само в по-специализираните магазини за млечни продукти. В повечето случаи е доста солено, затова не добавяйте сол към него. Подходящо е за направата на салати, ордьоври и всякакви екзотични предястия, особено ако трябва да имат средиземноморски привкус.

кипърско овче сирене халуми

Необходими продукти:

  • 250 г халуми
  • 2 арабски питки
  • 30 мл зехтин
  • зеленчуци по избор
  • сос по желание (дзандзики, майонеза, кетчуп, горчица, чили)

Начин на приготвяне:

1. Нарежете халумито на правоъгълни парчета с дебелина около 5 милиметра.

2. Намазнете грил или наребрен тиган със зехтин и го загрейте силно.

3. Печете парчетата на тигана без да ги местите от всяка страна за около 2-3 мин.

4. Затоплете питките на тигана за няколко минути.

5. Разделете питките на 4-6 триъгълни парчета и поставете върху тях резените запечено халуми.

6. Полейте с желан от вас сос и украсете със зеленчуци.

гръцки ордьовър с халуми и арабски питки

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта