Регистрация

Френска пилешка супа Соня

Френска пилешка супа Соня
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3936

Супа с пилешки бутчета, картофи, целина, масло, мляко и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 пилешки бутчета
  • 1 глава лук
  • 200 г макарони
  • 30 г краве масло
  • универсална подправка
  • 2 с.л. брашно
  • 50 мл. мляко
  • червен пипер
  • черен пипер
  • целина - прясна или от фризера(зелената част и от главата )
  • 2 картофа
  • пресен магданоз за гарниране
  • настърган кашкавал за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Бутчетата се слагат с около 2 л. студена вода, сол на вкус, универсалната подправка, целината - нарязана на ситно и черния пипер за се варят за около час.

2. След омекване на бутчетата те се изваждат  от  тенджерата и се обскостяват.

3. Месото се запържва с 30 грама краве масло, посипва се с брашното и червения пипер, накрая се добавя млякото.

4. След това в тигана, в който е запърженото месо, се отлива от бульона и се разбърква за да се подготви запръжката.

5. Връща се отново в тенджърата и се добавят обелените и нарязани на кубчета картофи.

6. Варят се и след 10 мин. се добавят макароните.

7. Супата се вари до готовност на продуктите. Поднася се с настърган кашкавал и посипана с пресен магданоз.

 

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта