Филипинска наденица с много пипер
Домашна наденица от смляно месо, с подправки и стафиди.
Необходими продукти:
- смляно говеждо/свинско/пуешко/пилешко/телешко
- чесън
- червена сладка чушка
- пипер
- рибен сос
- сос Уорчестършир
- стафиди
- сос от туршия
- моркови
- виенски наденички
- яйца
- чоризо (италиански пикантнтни наденички)
- сирене чедар/американско сирене
- пълнозърнест хляб
Начин на приготвяне:
1. В купа, смесете 1,4 кг свинска (или друг вид) кайма, 3 скилидки чесън, счукан, 1 средна глава червен лук, фино нарязан, 1 червена сладка чушка, фино нарязана на кубчета, 1 ч.ч. стафиди, нарязани, 1/2 ч.ч. моркови, фино нарязани на кубчета, 1 ч.ч. сирене чедар/американско сирене, нарязано, 12 виенски наденички, нарязани, 6 връзки чоризо - нарязано,8 филийки пълнозърнест хляб, без коричките, натрошени, 4 яйца, разбити, 4 ч.л. сос от туршия, много пипер, 4 ч.л. сос Уорчестършир и 2 ч.л. рибен сос
2. Сложете месната смес върху намаслено алуминието фолио и навийте на руло с размери 20 см дължина и около 5 см в диаметър.
3. Внимателно навийте фолиото и завържете краищата.
4. Гответе в съд за варене на пара по колкото ролца се съберат наведнъж за около 20-25 мин. За да проверите дали е готово, боднете с вилица и ако изчете бистър сок, значи може да извадите от съда. Оставете на стайна температура или в хладилника поне 30 мин. преди сервиране. Така вкусовете ще се обединят и наденицата ще се втвърди.
Ако препочитате, можете да ги изпечете в тавичка на 180°С за около 25-30 мин. или до потичане на бистър сок. Можете да подредите ролцата и върху решетка и да ги варите в тенджерка, пълна с гореща вода, която обаче не достига решетката. Гответе за същото време и на същата температура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ