Фар бретон - френски смокинов сладкиш с ядки
Средно | Порции 4-8
| Видяна: 3512
Готвим още палачинки от тиквички и два вида пълени пресни червени пиперки.
Сезон: 5
Продължителност: 23:11
Излъчен на: 07.10.2014 г.
Днес ще готвим с плодове и зеленчуци от октомври:
- Фар бретон - изискан тестен десерт с маслен дъх, плънка от смокини, аромат на ванилия и хрупкава коричка с филирани бадеми.
- Безмесни пълнени червени чушки с плънка от булгур и сирене.
- Печени червени чушки с плънка от кайма, ориз и моркови, сервирани с брашнен сос.
- Палачинки от тиквички с нахутено брашно и сос от горчица и варени яйца.
Най-важните съставки
бадеми, брашно, булгур, ванилия, ванилова есенция , ванилова захар, вода, горчица, дижонска горчица, захар, зеленчуков бульон, зехтин, извара, кайма, кимион, копър, ликьор, лимон, лимонов сок, лук, магданоз, масло, мента, мляко, моркови, нахут, олио, орехи, ориз, сирене, смокини, сода бикарбонат, сода за хляб, сол, сол и пипер, Тиквени семки, тиквички, хлебна сода, червен пипер, червени чушки, черен пипер, чесън, чушки, яйце
Време за приготвяне: 2 часа
Време за готвене: 3 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ