Унгарски червен телешки гулаш
Унгарско ястие с телешко, картофи, чушки и домати.
Необходими продукти:
- 1 кг телешко
- 2 големи глави лук
- 3 големи червени чушки
- 2 узрели домата или същото количество доматен концентрат
- 2 картофа (по желание за повече гъстота)
- смлян червен пипер (сладък или лют - по желание)
- месен бульон или кубче бульон
- сол
- пипер
- зехтин
- незаквасена или заквасена сметана (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Нарежете телешкото на парчета с диаметър около 2-3 см.
2. Овкусете го със сол, пипер и смлян червен пипер.
3. Сгорещете малко олио в голяма тенджерка.
4. Прибавете овкусеното телешко и оставете да покафенее.
5. Нарежете лука и чушките и ги прибавете при покафенялото месо.
6. Оставете да къкри още 10 мин.
7. Сега прибавете нарязаните домати или доматения концентрат и малко бульон (и по желание, нарязани картофи).
8. Прибавете още малко червен пипер (на вкус) и оставете всичко да се готви до омекване на телешкото.
9. Според това колко бульон ще сложите, гулашът може да стане или с гъст сос, или като много течна супа.
10. Овкусете отново, ако е необходимо и прибавете малко незаквасена или заквасена сметана по желание.
11. Поднесете върху варени картофи или шпецле.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ