Тутманик със сирене, кашкавл и домати
Дебела пухкава питка с плънка от сирена и доматено пюре.
Бон Апети
Излъчен на 27.02.2017
Месим си богат домашен хляб с жива мая и плънка от сирене в доматен сос. Тестото с чесън на прах, мащерка и магданоз оформяме на топки, които подреждаме по края на кръгла тава и оставяме да втасат. През това време си правим плънката, която е трикомпонентна. Приготвяме доматено пюре с чесън и подправки, отделно смесваме бяло саламурено сирене с крем сирене и за финал рендосваме кашкавал. В празната среда на тавата, обградена от хлебен венец, изсипваме доматения сос, върху него разпределяме сместа от сирена, а най-отгоре поръсваме с настърган кашквала. Така направеното хлебче се пече за 20-25 минути на 190 градуса.
А щом излезе от фурната, го очакваме с четка и зехтин, за да позлатим хрупкавата му коричка. После поръсваме с наситнен пресен лук за повече разкош и бързаме да си го хапнем докато е топло. Можете да си късате парчета и да ги топите в доматения сос на дъното на тавата - много е вкусно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ